Waarom een recruitmentbureau inschakelen?

Het zoeken naar nieuw personeel aan een expert overlaten? Waarom een recruitmentbureau inschakelen als je ook zelf een vacature uit kan zetten? Vergelijk het met je badkamer verbouwen. Ga je daar zelf mee aan de slag? Als je geen professionele loodgieter of tegelzetter bent, ga je daar waarschijnlijk niet aan beginnen. Je schakelt een expert in. Om zeker te zijn dat je geen lekkage krijgt. En kies je de goedkoopste ooglaserkliniek als je je ogen wilt laten laseren? Nee, je wil alleen het beste. Dat geldt ook voor jouw bedrijf. De mensen maken het succes. Je wil dus de beste mensen aan je bedrijf verbinden. En een recruitmentbureau kan je daarbij helpen.

Waarom een recruitment bureau bedrijven met ambitie helpt groeien
Ambitieuze ondernemers en bedrijfsleiders weten waarom een recruitmentbureau hen helpt met de groei van hun bedrijf. Zij zijn altijd op zoek naar het beste talent om hun bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen. En laten we eerlijk zijn, het vinden van toptalent om je team te versterken is één van de grootste uitdagingen waar je dan mee te maken krijgt. Dan is de oude doe-het-zelfmethode niet meer toereikend. Hier zijn een paar overtuigende redenen waarom het slim is voor ambitieuze bedrijven om met een recruitment bureau in zee te gaan:

1. Specialistische Kennis en ervaring in huis
Laten we beginnen met het geheime wapen van professionele recruitmentbureaus: de specialistische kennis en ervaring die zij in huis hebben. Deze mensen hebben alle knowhow om van de werving- en selectieprocedure een succes te maken. Ze hebben oog voor zeldzaam talent. En weten precies waar ze die kunnen vinden. Ze begrijpen de trends in de markt, de verwachtingen van kandidaten en de valkuilen voor werkgevers. Dus waarom zou jij je kostbare tijd besteden aan dit tijdrovende onderdeel van je bedrijf, als je weet dat een recruitmentbureau dat beter en sneller kan?

2. Een Enorm Netwerk
Recruitmentbureaus hebben contacten. Veel contacten. Ze hebben een heel netwerk van potentiële kandidaten, die zij met één druk op de knop kunnen polsen voor de vacatures binnen jouw bedrijf. Of je nu op zoek bent naar een rockstar-ontwikkelaar, een creatieve marketeer, of een financieel genie, ze hebben de juiste mensen aan de andere kant van de lijn. Werken met een recruitmentbureau geeft je toegang tot deze exclusieve talentenpool.

3. Tijdsbesparing voor jouw bedrijf
Tijd is geld, dat weten we allemaal. En zoals je ook weet kan een complete wervingsprocedure een behoorlijke tijdverslinder zijn. Van het schrijven van vacatureteksten tot het screenen van kandidaten en het voeren van de sollicitatiegesprekken. Het neemt veel tijd van jezelf en je team. Recruitmentbureaus brengen grote tijdsbesparing voor je mee. Ze versnellen het hele proces, zodat jij binnen acceptabele tijd dat dreamteam kan samenstellen.

4. Kwaliteitsgarantie door de Recruitercode
Echt goede recruitmentbureaus garanderen kwaliteit. Ze nemen de stress en onzekerheid weg bij het inhuren van nieuw talent. Deze bureaus hebben een reputatie hoog te houden. Zij zullen dus alleen kandidaten voorstellen waarvan ze zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen. Ook is elk professioneel recruitmentbureau aangesloten bij de Recruitercode. Daarmee committeren zij zich aan regels, die de kwaliteit van hun dienstverlening garanderen.

5. Maatwerk en kennis van de bedrijfscultuur
Een groot voordeel van samenwerken met een recruitmentbureau is dat ze de werving aanpassen aan jouw behoeften. Ze begrijpen de unieke cultuur en doelstellingen van jouw bedrijf en vinden kandidaten die daar perfect bij passen. Dat kan omdat zij de tijd nemen om jouw bedrijfscultuur echt te leren kennen.

Conclusie
Waarom zou je zelf zoveel tijd steken in een wervingsproces, terwijl je weet dat er specialisten zijn, die dat sneller en beter kunnen? Samenwerken met een recruitmentbureau geeft je een voorsprong in het werven van toptalent. Een echte vanzelfsprekendheid voor bedrijven met grote ambities. Het bespaart tijd, levert kwaliteit en geeft je toegang tot een schat aan specialistische kennis. Zodat jij focus kan houden op de groei van je bedrijf.

Wil je weten hoe Blue Ocean Recruitment toptalenten voor jouw bedrijf kan leveren? Boek dan vrijblijvend een discovery call in. Wij brengen graag jouw wervingsstrategie naar een hoger niveau.

7 december 2022 |

Blue Ocean Recruitment